Суд підтримав НКЦПФР в конфлікті з ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтримав НКЦПФР в конфлікті з ICU

Фондовий ринок
304
Київський апеляційний адміністративний суд визнав законність дій Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) при наданні відповідей на запити ICU.
“25 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційну скаргу ТОВ “Інвестиційний капітал Україна” (ICU), визнав законними дії НКЦПФР при наданні відповідей на запити ICU”, – йдеться в повідомленні.
Суд залишив апеляційну скаргу позивача без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду Києва від 1 серпня без змін.
Позивач звертався до суду з проханням зобов’язати НКЦПФР надати всі документи, які стосувалися депутатських звернень народного депутата Олексія Мушака, зокрема самі звернення і відповіді на них, були, на думку позивача, продемонстровані в ефірі програми «Наші Гроші» телеканалу ZIK; внутрішні матеріали Комісії з цього питання; а також інші звернення зазначеного народного депутата, тощо.
Суд визнав, що НКЦПФР надала повні і обґрунтовані відповіді на запити ICU відповідно до вимог законодавства, ненадання Комісією частини інформації було правомірним.
Розглядаючи всі аспекти справи, суд підтвердив, що згідно зі ст. 19 закону «Про статус народного депутата України» депутат мав право знайомитися з будь-якою кондиційною інформаціэю з питань депутатської діяльності, а з огляду на те, що зазначена інформація надана у відповідь на звернення народного депутата, отже суд не вбачає порушення в діях НКЦПФР ст. 7 закону «Про доступ до публічної інформації» при наданні інформації.
Вимога позивача підтвердити або спростувати ідентичність відповіді НКЦПФР на звернення народного депутата, продемонстрованої в ефірі програми «Наші Гроші» телеканалу ZIK, суд визнав такою, що не заслуговує на увагу, а відмову комісії в ідентифікації даної інформації правомірною.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас