Понаїхали: експерт пояснив перше місце України за кількістю мігрантів у Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понаїхали: експерт пояснив перше місце України за кількістю мігрантів у Європу

Казна та Політика
4062
Лідерство України за кількістю отримання посвідки на проживання в країнах Євросоюзу є здебільшого формальним показником. Таким чином українці-бізнесмени просто забезпечують собі “комерційний безвіз”.
Про це “Обозревателю” розповів директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.
Коментуючи інформацію Європейського агентства статистика, згідно з якою в 2015 році українці оформили майже 500 тисяч дозволів на проживання, він сказав: “За великим рахунком, великої міграції українців до країн Євросоюзу немає. Люди виїжджають, оформляють документи, а потім повертаються в Україну. По суті, це є інструментом для ведення бізнесу і безперешкодного переміщення та проживання без віз. Це форма комерційного безвізу”.
“Не тільки українці. Так робила Румунія до отримання Шенгену, так робила Молдова до отримання Шенгену. Але за кількістю населення їх менше. Крім того, в Румунії була явна перспектива безвізу і членства в Євросоюзі, тому вони не поспішали. У них також була паспортизація Румунії, подвійне і потрійне громадянство, і це теж знімало проблему, особливо для малого бізнесу”, – пояснив Кулик.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас