Чистий прибуток Lufthansa в III кварталі підскочив на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток Lufthansa в III кварталі підскочив на 80%

Фондовий ринок
167
Німецька авіакомпанія Deutsche Lufthansa AG, друга за величиною в Європі, збільшила чистий прибуток у третьому кварталі на 79%, однак скоротила скоригований прибуток і виручку.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток в липні-вересні склав 1,4 млрд євро проти 794 млн євро за аналогічний період минулого року.
Скоригований EBIT компанії знизилася на 6,5% – до 1,15 млрд євро, виручка зменшилася на 1,8%, до 8,8 млрд євро.
Авіакомпанія зіткнулася з безліччю проблем в поточному році, включаючи надлишок літаків на європейському авіаринку, регулярні страйки співробітників і зниження попиту на авіаквитки через теракти в Європі.
Проте авіакомпанія очікує збереження показника скоригованої EBIT в поточному році на рівні минулого року, коли він становив 1,8 млрд євро.
“Незважаючи на волатильність нашого бізнесу і складну ситуацію на ринку, ми з упевненістю дивимося в 2017 рік”, – заявив гендиректор Lufthansa Карстен Шпор.
Капіталізація Lufthansa скоротилася з початку поточного року на 22%.
Групі Lufthansa крім однойменного бренду належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Germanwings і частки в Brussels Airlines і американській JetBlue. У 2013 році вони перевезли майже 105 млн осіб. Штат компанії налічує більше ніж 124 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас