Акціонери і менеджмент "Михайлівського" мають бути за гратами, - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери і менеджмент "Михайлівського" мають бути за гратами, - Гонтарева

Кредит&Депозит
1359
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева вважає, що акціонери і менеджмент “Банку Михайлівський” мають бути за гратами за шахрайство.
Про це вона сказала в інтерв’ю Громадському.
“Банк Михайлівський” – це чистої води шахрайство. Тому акціонери і менеджмент цього банку повинні перебувати за гратами навіть не за доведення банку до банкрутства, а виключно за вчинення шахрайських операцій. Шахрайство, бандитизм”, – сказала Гонтарева.
Вона зауважила, що 11 тисяч вкладників виявилися не гарантованими Фондом гарантування.
“І тому вони не можуть отримати свої гроші. А чому? Тому що була компанія, вона називалася “Фінансове товариство “Інвестиційно-розрахунковий центр”, яка жодного стосунку до банку не мала. Це фінансова компанія, її рахунки були відкриті абсолютно в інших банках, навіть дуже пристойних, і на ім’я цієї компанії залучалися якраз депозити, що не гарантуються фондом. Насправді цю схему винайшов “Банк Михайлівський”. Рахунки цієї компанії не перебували в Національному банку, а Нацбанк взагалі не є регулятором фінансових компаній”, – наголосила Гонтарева.
Глава НБУ підкреслила, що державою гарантуються тільки банківські вклади. Тому кожна людина, яка підписує будь-яку угоду, повинна все-таки прочитати, з ким її підписує, і розуміти, що фінансові компанії, які обіцяють захмарні відсотки, ніколи не будуть покриті Фондом гарантування.
За словами Гонтаревої, власник разом з менеджментом ще й зумів вивести активи з банку, тому НБУ відразу заблокував їхні рахунки.
“До речі, цей банк єдиний, де ми раді сказати, що пан Дорошенко, глава цього банку, вже перебуває у в’язниці. І ми дуже хочемо, щоб там опинився і Поліщук (бізнесмен – ред.), який здійснив, ми впевнені, не тільки всю цю схему разом з менеджментом, а ще заборгував банківській системі 23 мільярди гривень”, – наголосила Гонтарева.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас