Розенко назвав інструмент поповнення ПФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко назвав інструмент поповнення ПФ

Казна та Політика
1013
Детінізація економіки, а не підвищення пенсійного віку стане головним інструментом наповнення Пенсійного фонду поряд з економічним зростанням і легалізацією ринку праці. Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
“Коли в 2011 році підвищували пенсійний вік, я говорив про те, що наслідком такого кроку не стане збалансування Пенсійного фонду і підвищення пенсій. Такі моделі пенсійної реформи не є каталізатором зменшення дефіциту Пенсійного фонду, – цитує Розенка прес-служба. – Наші проблеми істотно відрізняються від проблем пенсійної системи інших країн. Тому для нас стандартні рекомендації МВФ, за рахунок яких у всіх країнах підвищують пенсійний вік, не зовсім актуальні. В Україні з 18 млн працюючих громадян пенсійні внески сплачують тільки 11 млн. Значна частина тих, хто платить внески, роблять це з мінімальної зарплати, отримуючи залишок коштів “в конвертах”.
Тому ось це і є додатковий ресурс Пенсійного фонду – детінізація економіки, економічний розвиток і легалізація ринку праці. Це головний інструмент наповнення Пенсійного фонду”.
З 1 грудня поточного року мінімальна пенсія в Україні повинна підвищитися до 1247 грн проти нинішнього рівня в 1074 грн, а мінімальна зарплата – 1600 грн проти нинішнього рівня в 1378 грн.
Кабмін на своєму засіданні 26 жовтня в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік, а також формування справедливої системи оплати праці в країні запропонував удвічі збільшити в 2017 році показник мінімальної зарплати – до 3200 грн замість 1600 грн. Таким чином уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом.
Пенсійна реформа в Україні є одним з найбільш важливих перетворень, яких очікують від уряду ключові кредитори країни, перш за все Міжнародний валютний фонд. Рекомендацією МВФ є скорочення дефіциту Пенсійного фонду за рахунок підвищення його доходів і зміни системи і правил виходу на пенсію.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас