В Україні існує загроза незаконного видобутку рідкісного металу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні існує загроза незаконного видобутку рідкісного металу

Світ
1353
ТОВ “Українські рідкісні метали” хоче поза аукціоном і в обхід дозвільної процедури отримати спеціальний дозвіл на користування надрами Полохівскої ділянки літію, розташованої в Маловисківському районі Кіровоградської області.
Йдеться про геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку літієвих руд на 5 років, повідомляє прес-служба Держгеонадра України.
“У лютому 2016 року, підприємство як орендар цілісного майнового комплексу звернулося до нас за отриманням спеціального дозволу на користування надрами без аукціону. У процесі розгляду заявки, компанія отримала відмову через неправильно оформлені документи. Також у підприємства відсутнє обов’язкове узгодження обласної ради. В зв’язку з відмовою, підприємству було повернуто документи”, – йдеться в повідомленні відомства.
Не погодившись з прийнятим рішенням, ТОВ “Українські рідкісні метали” подало позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою зобов’язати Держгеонадра прийняти рішення про видачу компанії спеціального дозволу на користування надрами.
Судове засідання відбудеться сьогодні в окружному адміністративному суді Києва.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас