Кілька проваджень: ГПУ і Нацполіція відзвітували про справи щодо "газової схеми Онищенка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кілька проваджень: ГПУ і Нацполіція відзвітували про справи щодо "газової схеми Онищенка"

Кримінал
248
УНН. У Нацполіції зареєстровано та розслідується п’ять кримінальних проваджень щодо “Укргазвидобування”, за фактами привласнення та розтрати майна службовими особами компанії.
Зазначається, що одне кримінальне провадження також стосується невиконання рішення суду.
“Відповідно до даних, які містяться в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, досудове розслідування в кримільних провадженнях, про які Вам (раніше, – ред.) повідомлялося листом ГУНП у м.Києві, триває”, – повідомили у Націполіції.
У свою чергу в Генеральній прокуратурі України заявили, що проти посадових осіб ПАТ “Укргазвидобування” здійснюються два досудових розслідування у кримінальних провадженнях з 2014 року.
Так, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 8 травня 2014 за фактом привласнення грошових коштів та зловживання службовим становищем посадовими особами компанії, що призвело до тяжких наслідків, за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст . 364 КК України.
“У зазначеному провадженні особам про підозру не повідомлялося. В даний час досудове розслідування у ньому триває”, – пояснили в ГПУ.
Крім того, Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 28 лютого 2014 за фактами вчинення службовими особами ПАТ “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України”, посадовими особами його структурних підрозділів та іншими суб’єктами господарювання кримінальних злочинів, передбачених ч.4 190, ч.4 ст. 191, ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 240, ч.2 ст. 364, ч.1 ст. 366 КК України.
“У зазначеному провадженні особам про підозру не повідомлялося. В даний час досудове розслідування триває”, – резюмували в прокуратурі.
Нагадаємо, на початку липня 2016 року детективи НАБУ затримали 12 фігурантів у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ВАТ “Укргазвидобування” у справі нардепа групи “Воля народу” Олександра Онищенка. За попередніми даними, в результаті функціонування газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. За інформацією ЗМІ, серед співучасників злочинів, в яких звинувачується Онищенко, фігурують ще 20 осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас