Політолог розповів, кого і коли покарають за мішки грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог розповів, кого і коли покарають за мішки грошей

Казна та Політика
1830
Притягнути до відповідальності політиків і чиновників, які задекларували величезні суми грошей, квартири, колекції зброї та предметів мистецтва, буде дуже складно
Таку думку висловив глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.
«Перспектива кримінального переслідування є тільки за порушення при придбанні майна у 2015 році, оскільки на початку 2015-го вступила в силу нова стаття КК про незаконне збагачення. Тобто якщо майно, придбане в цьому році, не корелюється з доходами, тоді є ймовірність слідства», – пояснив Шабунін.
На все придбане раніше оголошена негласна амністія. За словами джерел «Вістей», чиновникам пообіцяли: якщо вони добровільно виведуть майно з тіні, покарання не буде.
«Можуть декларувати все що завгодно. До відповідальності притягатимуть з наступної декларації, якщо виявляться незаконні джерела доходів. А якщо незаконні доходи були раніше, то пред’являти претензії не будуть», – пояснило джерело.
Але питання можуть виникнути до таких депутатів, як нардеп Ігор Мосійчук, у якого ніколи не було великого бізнесу, а ось колекція холодної зброї, $350 тис. готівки і 780 тис. грн є, відзначають журналісти.
«Мені 44 роки, працюю з початку 90-х. Весь цей час економив, а ще отримував спадщину і подарунки. Банкам не вірю, тому зберігаю гроші в готівці», – прокоментував Мосійчук нажите.
Втім, «героєм дня» став нардеп-комбат Сергій Мельничук, який задекларував 1 трлн. грн.
«Критерієм для початку слідства буде не сума готівки, а невідповідність сум реальним доходам. Можливо, в НАБУ вважатимуть за потрібне показово покарати деяких депутатів, які забули, де можна балагурити», – повідомив політолог Володимир Фесенко.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас