В ОПЕК не домовилися про скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОПЕК не домовилися про скорочення видобутку нафти

Енергетика
548
Перша зустріч представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) з делегаціями інших нафтовидобувних країн, які обговорювали можливе скорочення видобутку, закінчилася без конкретних домовленостей. Переговори продовжаться в листопаді, — йдеться в заяві ОПЕК, опублікованій на сайті організації.
У зустрічі взяли участь також делегації Азербайджану, Бразилії, Казахстану, Оману і Росії. Учасники зустрічі припускають, що в 2017 році у світовій економіці можуть відбутися поліпшення, проте «негативний вплив довготривалого зниження цін на нафту, що призвело до значного скорочення галузевих капіталовкладень, швидше за все, матиме безпрецедентне продовження третій рік поспіль», – підкреслюється в документі.
Щоб знайти вихід із кризи, не розраховуючи на зростання цін в кінці 2016 року і в 2017 році, було вирішено регулярно проводити подібні консультації. Однак «з боку країн, що не входять до ОПЕК, досі не було згоди на заморожування» обсягів видобутку нафти, заявив віце-міністр енергетики Казахстану Магзум Мірзагалієв.
Крім того, можливості держав у регулюванні галузі обмежені. Приміром, «Бразилія не в тому становищі, щоб обмежувати виробництво підприємств», — зазначив представник міністерства енергетики цієї країни.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас