У НАБУ розповіли, за яких обставин перевірятимуть е-декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАБУ розповіли, за яких обставин перевірятимуть е-декларації

Особисті фінанси
1472
Національне антикорупційне бюро буде перевіряти декларації тільки після появи інформації про незаконне збагачення декларантів або подання ними недостовірних даних.
Про це повідомили у прес-службі НАБУ.
“Перевірка декларацій на предмет незаконного збагачення та внесення до них завідомо неправдивих даних є обов’язком Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК)”, – йдеться в повідомленні.
Національне антикорупційне бюро буде долучатися до перевірки відомостей в окремих випадках. А саме:
- за зверненням самого НАПК;
- у відповідь на публікації в ЗМІ щодо висвітлення фактів про незаконне збагачення декларантів або подання ними завідомо недостовірних даних;
- у разі виявлення відомостей, які можуть свідчити про незаконне збагачення або внесення завідомо недостовірних даних фігурантами виробництв, які розслідують детективи НАБУ.
“Факти, виявлені в ході таких перевірок з боку НАБУ, що будуть свідчити про незаконне збагачення осіб, які не підслідні Бюро, є підставою для порушення кримінального провадження з боку інших правоохоронних органів”, – наголосили у відомстві.
У НАБУ також відзначили, що проведення суцільних перевірок даних, які містять електронні декларації, покладено на НАПК.
“Зі свого боку НАБУ готове надати методологічну допомогу НАПК в роботі з поданими деклараціями”, – запевнили в прес-службі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас