Deutsche Bank закриє 700 філій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank закриє 700 філій

Фондовий ринок
716
Deutsche Bank AG збирається скоротити 9 тис. робочих місць, в тому числі 4 тис. в Німеччині, і закрити до 700 філій, а також припинити свою діяльність в Мексиці.
Як повідомляє Deutsche Welle, вчора головний виконавчий директор найбільшого комбанку ФРН Джон Крайєн поширив лист серед співробітників, в якому попередив про необхідність ще більш жорстких заходів економії.
За його словами, для банку “погіршилися зовнішні умови”. Так, Deutsche Bank поки що не завершив судовий розгляд з владою США, що звинувачує його в порушеннях при операціях з іпотечними паперами в період до кризи 2008 року. Влада вимагає від банку виплатити $14 млрд штрафу. Очікується, що кінцева сума буде меншою. Водночас у банку відкладено на сплату штрафу, за даними за третій квартал, 5,9 млрд євро.
Багато фінансових аналітиків, а також керівництво Міжнародного валютного фонду висловлюють критичні зауваження щодо довгострокової бізнес-моделі банку.
Тим часом налякані перспективою величезного штрафу інвестори виводять великі суми з рахунків DB. У третьому кварталі ліквідність його скоротилася на 23 млрд євро – до 200 млрд євро, повідомляється в звітності банку.
Відтік коштів прискорився в кінці вересня, “але відтоді стабілізувався”, запевнив аналітиків фінансовий директор Маркус Шенк.
Занепокоєння інвесторів посилило те, що Банк Англії, згідно з недавнім повідомленням газети Financial Times, вимагає від провідних британських банків розкрити дані про те, як їх бізнес пов’язаний з Deutsche Bank.
Німецький банк зафіксував прибуток у липні-вересні, чим здивував аналітиків, які чекали від проблемного банку чергового збитку. Чистий прибуток склав 256 млн євро проти збитку в розмірі 6 млрд євро в третьому кварталі 2015 року.
З початку поточного року акції Deutsche Bank впали в ціні на 41%, його капіталізація становить 18,1 млрд євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас