На що вистачить середньої зарплати в Києві (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що вистачить середньої зарплати в Києві (інфографіка)

Особисті фінанси
4743
За три роки середня зарплата киян зросла вдвічі і в нинішньому році склала 8 тис. грн. Про це нам сказали в Головному управлінні статистики Києва.
Журналісти підрахували, скільки потрібно було збирати в 2013 році і скільки в цьому, щоб дозволити собі придбати ті чи інші блага.
На що вистачить середньої зарплати в Києві (інфографіка)
За словами HR-експерта Тетяни Пашкіної, сьогодні найбільше в столиці заробляють програмісти і топ-менеджери, а найменше — бюджетники і охоронці. «Зарплата бюджетників починається від 2 тис. грн, 3-5 тис. грн отримують охоронці, продавці-консультанти. На зарплату в 6-7 тис. грн може розраховувати офісний персонал, а також робітники — вантажники та комплектувальники. 8-12 тис. грн отримують менеджери середньої ланки, системні адміністратори, продавці високого рівня. 12 тис. і вище заробляють в IT-сфері. 20-25 тис. грн здебільшого отримують веб-розробники, менеджери з продажу контенту та веб-маркетологи і дизайнери».
Як зізнаються опитані нами кияни, середня зарплата в столиці повинна бути не менше 10 тис. «Я отримую близько 8 тис., моя дружина — трохи менше. У нас двоє дітей. Грошей вистачає, щоб одягти-взути сім’ю, оплатити комунальні послуги, придбати продукти. Щоб влітку з’їздити в Затоку, відкладали майже півроку. І це нам ще не доводилося стикатися з витратами на медицину, а розцінки там захмарні, — каже сисадмін Андрій.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас