Порошенко про підвищення мінімалки: Не віриш? - Прийдеш до мене — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко про підвищення мінімалки: Не віриш? - Прийдеш до мене

Казна та Політика
6688
Підвищення мінімальної зарплати позначиться на 4 мільйонах українців.
Про це в четвер заявив президент Петро Порошенко.
“Вчора Кабмін оголосив про рішення, що з 1 січня 2017 року вдвічі підвищить зарплату”, – сказав він в Житомирі.
Порошенко додав, що це рішення має дві мети: боротьба з бідністю і розвиток доріг.
Президент підкреслив, що “відв’язали” мінімальну зарплату від прожиткового мінімуму.
“Зарплата не повинна бути меншою від прожиткового мінімуму, але ніхто не забороняє, щоб вона була набагато більшою. Що це таке, коли у нас витрати на безробітного дорівнюють зарплаті? Який дурень піде працювати, якщо можна зареєструватися для допомоги по безробіттю – нічого не робити і отримувати одну і ту ж зарплату в 1400 гривень?”, – сказав він.
“Допомога залишатиметься такою самою – 1450 гривень. А людина, якщо вона працює цілий робочий тиждень, повний робочий день, буде заробляти 3200 – і буде різниця! Не віриш? Я тобі кажу. Прийдеш до мене…”, – заявив Порошенко комусь в залі, хто сидів навпроти нього.
“Коли раніше підвищували зарплати? Нагадати тобі? Це було тут недалеко, в Бердичеві, в 2004-му році, за два місяці до виборів. А ми прийняли рішення зараз підвищити”, – підкреслив президент.
За його словами, основну вигоду від цього рішення отримають 4 мільйони українців, які зараз працюють і мають зарплату менше ніж 1,5 тисячі гривень.
Президент підкреслив, що в бюджетній сфері це підвищення ляже на держбюджет, а в бізнесі – на підприємців.
“Бізнесу знизили податкове навантаження на зарплати: раніше вони платили 43%, а зараз 20%. Так те, що ти заощадив і не додав державі – це ж не за твій рахунок, віддай людям! Це чесно. І звідки є ресурс? В тому числі для тих Фомів невіруючих, які зараз до цього скептично ставляться”, – заявив Порошенко.
Він також радий, що рішенням про підвищення мінімальної зарплати “застали зненацька” опонентів – і вони “не знали, що говорити”: “Спочатку сказали, що мало підвищили – так вдвічі! А-а … мало!” Так це ви зробили, тому що ми вимагали”. та нічого ви не вимагали! Ви були при владі і могли б підвищити, якби не крали”.
“І у нас на сьогоднішній день не дуже легке бюджетне становище. Ви наростили борги по енергоносіях і газу в НАК “Нафтогаз” – у нас зараз нульовий дефіцит! Ви сиділи на газовій голці у Росії – ми зараз не купуємо ні кубометра, забезпечивши енергетичну незалежність нашої держави. І зараз будемо підвищувати мінімальну зарплату”, – заявив президент.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас