Київ розраховує на підтримку СБ в реалізації проектів транспортної інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ розраховує на підтримку СБ в реалізації проектів транспортної інфраструктури

Казна та Політика
176
Київська міська державна адміністрація розраховує на підтримку Світового банку в реалізації проектів з розвитку транспортної інфраструктури Києва.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби мера Києва, голови Київміськадміністрації Віталія Кличка.
Кличко в середу провів зустріч з керівником транспортного сектора регіону Європи і Центральної Азії Світового банку Хуаном Гавірія.
“Я вдячний представникам Світового банку, які підтримують проекти з розвитку транспортної інфраструктури Києва. Ми вже врахували пропозиції, які ще в грудні 2015 року нам надали експерти зі зміни системи громадського транспорту. Зокрема за їхньою рекомендацією було відкрито новий маршрут, який з’єднав найбільший спальний район Києва – Троєщина – з центральною частиною міста і залізничним вокзалом”, – сказав Кличко.
За його словами, цей маршрут має великий попит і щодня перевозить велику кількість пасажирів.
Він зазначив, що в даний час Київ також вводить перший і другий пакет пропозицій команди Світового банку, який передбачає відкриття 6 нових маршрутів громадського транспорту.
Кличко також повідомив, що Київ працює і над проектом Tram-Train – концепції, згідно з якою трамваї можуть використовувати інфраструктуру залізниці нарівні зі звичайними поїздами.
Даний проект допоможе запустити маршрут “Троєщина – Березняки – Караваєві Дачі”.
“Ми покладаємо великі надії на цей проект, оскільки розрахунки з транспортної моделі показують дуже високий попит на цей маршрут”, – зазначив мер Києва.
Мер також розповів про роботу над проектом BRT, який передбачає організацію автобусного (або тролейбусного) зв’язку, що відрізняється більш високими експлуатаційними характеристиками в порівнянні зі звичайними автобусними маршрутами, зокрема швидкістю, надійністю і пропускною спроможністю.
“Зараз ми почали роботу над технічною документацією для проекту. Проектна документація буде розроблена відповідно до вимог Світового банку, і для цього ми залучили одну з найбільш досвідчених компаній в цій сфері. І вже найближчим часом почнемо переговори з урядом щодо державних гарантій під цей проект, тому ми розраховуємо на вашу підтримку”, – розповів Кличко представнику Світового банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас