У КМДА запропонували убезпечити лічильники від крадіжок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА запропонували убезпечити лічильники від крадіжок

Казна та Політика
1377
З метою захистити теплові лічильники від крадіжок, кияни можуть оснастити будинок сигналізацією. У мерії запропонували: влада візьме на себе встановлення такого обладнання, а мешканці оплачуватимуть подальше його обслуговування.
Про це повідомляє КиевВласть з посиланням на прес-службу КМДА.
Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, місто провело службові перевірки за фактами крадіжок.
“Я доручив комунальним службам забезпечити технічні заходи захисту приладів обліку, такі як металеві каркаси, встановлення замків на дверях тощо. Це, звичайно, ускладнює роботу зловмисникам, але гарантованого захисту не забезпечує. Ми пропонуємо людям більш комплексно підійти до питання захисту будинку. Щоб встановити у ньому охоронну систему, кияни можуть звернутися за телефоном 1557 (044 500 15 57 – з мобільного) і залишити заявку. Ми надаємо необхідні інструкції, однак рішення має бути прийнято на загальних зборах більшістю жителів, не менше 75% від загальної кількості співвласників. Після цього ми починаємо спільну роботу, яка стосується організаційного і технічного виконання проекту”, – заявив заступник голови КМДА.
У ПАТ “Київенерго” заявляють, що кількість вкрадених і понівечених лічильників постійно зростає.
“У 2016 році пошкоджено 241 лічильник тепла. Крадіжки відбуваються переважно там, де вхід в підвал розташований зовні, а не в під’їзді. Злочинці вирізують деталі з кольорових металів з вузла обліку теплової енергії, вартість яких може становити 300-500 грн. Тоді як відновлення працездатності вузла коштує 10-15 тис. грн”, – пояснив директор СВП “Київські теплові мережі” ПАТ “Київенерго” Євген Глушак.
Заступник голови КМДА нагадав, що в семи столичних будинках, які обслуговуються комунальними ЖЕКами, сигналізація вже функціонує.
“У теплових пунктах будинків, де розташовані лічильники, ліфтових відділеннях встановлені датчики. Сигнал про вторгнення в ці приміщення буде надходити в місцеве відділення поліції. Вартість обслуговування в тих будинках, де вже працює система, становить 4-5 гривень. Але розмір абонплати залежить від кількості об’єктів, які беруться під охорону”, – зазначив Петро Пантелєєв.
Всього в столиці вкрадено 407 лічильників тепла. У 2016 році кількість вкрадених приладів обліку становить 241 одиницю.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас