Середній тариф ТЕС ДТЕК Енерго в січні-жовтні становитиме 1,1 грн за кВт-годину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середній тариф ТЕС ДТЕК Енерго в січні-жовтні становитиме 1,1 грн за кВт-годину

Казна та Політика
282
Середній тариф на відпуск тепловими генкомпаніями (ГК ТЕС) “ДТЕК Енерго” в січні-жовтні 2016 року становитиме близько 1,1 грн/кВт-год і, відповідно, ціни на вугілля в тарифі ТЕС складають близько 1,3 тис. грн/тона. Про це повідомив глава департаменту дирекції з комерційної діяльності компанії Дмитро Маляр.
Він звернув увагу на те, що тарифи всіх генеруючих компаній галузі розраховуються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), в межах бюджетного року. Наприклад, тариф на відпуск електроенергії для ГЕС “Укргідроенерго” в третьому кварталі цього року зріс в 1,6 рази в порівнянні з другим кварталом.
“Але це не означає, що вода в Дніпрі для цієї держкомпанії настільки подорожчала і хтось на цьому заробив. Це відображає виробничу динаміку поточних витрат даного виду генерації, яку врахував регулятор при поквартальною розбивці тарифу”, – сказав він.
За словами Маляра, аналогічна ситуація складається і з тарифами інших генерацій, в тому числі і з тарифом для ДК ТЕС. У зв’язку з цим він закликав експертів та учасників ринку більш виважено і неповерхнево підходити до висвітлення процесів, що відбуваються в стратегічно важливому для країни енергетичному секторі.
Представник “ДТЕК Енерго” вважає, що екс-член НКРЕКП Андрій Герус в одному зі своїх матеріалів використовував інформацію, яка вводить в оману громадськість і завдає шкоди діловій репутації компанії.
“Поточний тариф (для ГК ТЕСДТЕК”- Ред.) в січні-жовтні становить 1,1 грн/кВт-год, відповідно, і ціни на вугілля в тарифі ТЕС в 2016 році далекі від заявлених експертом 2,2 тис. грн за тонну і становлять близько 1,3 тис. грн за тонну. Що стосується поточних змін світових цін на вугілля, то вони можуть бути враховані в тарифі ТЕС не раніше 2017 року. І це буде показник в середньому за 12 місяців 2016 року, а не рекордні ціни окремого взятого місяця. Так говорить чинна нормативна база”, – підкреслив він.
Він також закликав учасників вітчизняного енергетичного сектора об’єднати зусилля для досягнення спільної мети – встановлення ринкових механізмів, при яких ціни на вугілля будуть відображати ринкову ситуацію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас