Volkswagen заплатить в США рекордні $14,7 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen заплатить в США рекордні $14,7 мільярда

Фондовий ринок
346
Федеральний суд в США затвердив мирову угоду Volkswagen з клієнтами і регуляторами, за якою автовиробник виплатить рекордні компенсації на $14,7 млрд за шахрайство з викидами дизельних двигунів.
На програму компенсацій і викупу машин у 475 000 власників автомобілів із сфальсифікованими показниками викидів компанія витратить до $10,033 млрд, ще $4,7 млрд компанія віддасть на програми компенсації шкідливих забруднень і розвитку екологічно чистого транспорту та його інфраструктури.
 Компанія зможе почати викуп автомобілів в середині листопада. В цілому Volkswagen зараз готовий витратити в США до $16,5 млрд на нівелювання наслідків «дизельгейта», в тому числі на виплати дилерам, владі штатів і автовласникам, передають «Ведомости».
У вересні 2015 року розкрилися махінації компанії з програмним забезпеченням дизельних автомобілів, що маскує перевищені норми шкідливих викидів при тестуванні. Скандал призвів до відставки гендиректора компанії Мартіна Вінтеркорна і спричинив труднощі для діяльності VW по всьому світу.
 Зараз автовиробник зарезервував $19,5 млрд (17,9 млрд євро) на покриття витрат на усунення наслідків скандалу, нагадує Bloomberg. Затверджена угода стосується машин з моторами 2.0 TDI.
На автовиробника ще чекають витрати на усунення наслідків фальсифікацій у 85 000 машин з 3-літровими моторами і на штрафи міністерству юстиції США за порушення законів про забруднення повітря. Компанія також стикається з судовими процесами про додаткові компенсації щонайменше в 16 штатах США, що може збільшити її витрати.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас