Найважливіші цифри і цитати вівторка, 25 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 25 жовтня

593
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 25 жовтня
  • Йдемо на рекорд: Український аграрний експорт перевищив 9 мільярдів доларів
  • Італійка намагалася вивезти з України $1 млн
  • Обсяги будівництва в Україні за 9 місяців зросли на 13,2%
  • Китайська компанія купує 25% мережі готелів Hilton
Вимоги докапіталізації призведуть до нової хвилі виведення банків з ринку, – експерти
“Від поточної ситуації в банківському секторі страждають всі – інвестори, банкіри, громадяни і бізнес. Два роки реформ, які проводив Національний банк, призвели до виведення з ринку понад 80 банків і дали можливість НБУ в ручному режимі управляти системою. Ця система створює загрози для бізнесу і, як наслідок, банки зазнають колосальних збитків. Ця система залишила на вулицях тисячі людей. Від цього страждають всі, але, тим не менш, регулятор, застосовуючи вибірковий підхід, дає можливість деяким банкам існувати і користуватися привілеями, а інші повинні боротися за існування”, – заявила президент Асоціації захисту банків Катерина Назимко.
Міністр енергетики повідомив, коли краще продати обленерго
“Я б проводив приватизацію обленерго після прийняття закону “Про ринок електричної енергії”(закон передбачає перехід на прямі відносини між виробниками і споживачами електроенергії. – Ред.). Це значно підвищило б вартість компаній”, – додав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
Перерахування 38 мільярдів від НБУ в бюджет 2016» не розгойдає курс гривні”:http://news.finance.ua/ru/news/-/387245/perechislenie-38-milliardov-ot-nbu-v-byudzhet-2016-ne-raskachaet-kurs-grivni-grojsman – Гройсман
“Курсу не поповзе. НБУ перерахує 38 мільярдів гривень – це факт, і курс не поповзе, – сказав глава уряду. – А на наступний рік ми курс закладаємо 27,2 гривні за долар”.
Новий глава “Укравтодору”: Я не маг, не чекайте від мене чудес
“Я розумію, що завдання і надії, які покладені на мене, дуже великі. Мені потрібна підтримка колективу, в тому числі в донесенні суспільству тих змін, які ми будемо робити. Я знаю, легко не буде. Одна людина тут нічого не зробить. Мені потрібна підтримка міністра, уряду, всієї команди “Укравтодору”, – сказав новопризначений в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак.
Заступник голови НБУ розповів, що дозволило знизити інфляцію
“Давайте згадаємо, яка була інфляція – 61% на кінець травня 2015 року. На даний момент – на кінець вересня – вона 7,8%. Валютні резерви центрального банку становили 5 мільярдів доларів в березні 2015 року, а зараз вони – 15,5 мільярда доларів. Це насправді результат жорсткої монетарної політики”, – заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас