Кібератаки підкосили Twitter, PayPal і інші західні фірми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кібератаки підкосили Twitter, PayPal і інші західні фірми

Кримінал
512
Кібератака на провайдера мережевих сервісів Dyn в п’ятницю перекрила доступ до десятків сайтів, включаючи PayPal, Twitter і Spotify. ФБР повідомило, що почало розслідування, пише Reuters.
Неясно, хто несе відповідальність за перебої з доступом, які почалися на сході США і потім поширилися на інші частини Америки і на Західну Європу.
Труднощі з доступом виникали періодично, що ускладнює встановлення всіх сервісів, які вони зачепили. Однак сайт новин хай-тек Gizmodo перерахував близько 50 сайтів, які зазнали нападу. Це, зокрема, CNN, HBO Now, Mashable, the New York Times, People.com, Wall Street Journal і Yelp.
Американські чиновники повідомили Рейтер, що Департамент внутрішньої безпеки проводить розслідування разом з ФБР.
Перебої виникли в момент безпрецедентного посилення страхів з приводу кіберзагрози Сполученим Штатам, де хакери напередодні президентських виборів 8 листопада цілили в політичні організації і виборчі комісії.
На цьому тижні Департамент внутрішньої безпеки попередив про серйозну загрозу блокування доступу до сайтів зусиллями хакерів, які заразили роутери, принтери, смарт-ТВ і інші пов’язані з всесвітньою павутиною пристрої вірусами, що перетворюють їх на армію ботів, які змушують вебсайти захлинатися масовими автоматичними зверненнями, відомими як DDoS-атаки.
Dyn повідомила, що зіткнулася з трьома хвилями атаки з боку десятків мільйонів заражених пристроїв, таких як веб-камери, принтери і термостати по всьому світу.
“Комплексність цих атак представляє для нас серйозну трудність”, – сказав один з топ-менеджерів компанії Кайл Йорк.
Dyn, яка базується в Манчестері, штат Нью-Гемпшир, повідомила, що вирішила проблему після ранкової атаки, в результаті якої доступ був блокований на дві години, але ще через кілька годин повідомила, що знову зіткнулася з тими ж труднощами.
За даними компанії, відключення інтернету торкнулося сходу Америки. Amazon пізніше повідомила про проблеми користувачів в Західній Європі. Соціальна мережа Twitter була недоступна в п’ятницю ввечері для деяких користувачів у Великобританії і Канаді.
PayPal Holdings Inc повідомила, що перебої завадили платежам клієнтів “в певних регіонах”. Вона вибачилася перед ними за незручності і повідомила, що її мережі не зазнали злому.
Серед постраждалих опинилися також постачальник потокової музики Spotify, дискусійний майданчик Reddit, сайт послуг гостинності Airbnb і новинний сайт Verge.
Серед клієнтів Dyn – деякі найбільші корпорації та інтернет-фірми, такі як Pfizer, Visa, Netflix, SoundCloud і BT.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас