Ціни на пальне мають стабілізуватися найближчим часом - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на пальне мають стабілізуватися найближчим часом - експерт

Енергетика
1165
Ціни на бензини, які сьогодні сформовані на стелах АЗС, відповідають змінам нафтових коливань на світовому ринку. Разом з тим, потенціал до подорожчання пального вже майже вичерпано, і він не перевищує 26 копійок.
“Ціни на ринку пального складаються ринковими методами. На сьогодні ті ціни, які ми бачимо, вони, в основному, вже вибрали той потенціал, який був для їх зміни, тобто для росту (як реакція на зміну нафтових коливань і відносно котирувань нафтопродуктів на європейських площадках).
Ми зараз бачимо, що економічний потенціал для зростання цін на високооктанові бензини складають близько 20-26 коп., і цей рівень вже близький до ринкової похибки”, — пояснив він.
Більше того, за словами С.Сапегіна, у дизельного пального є потенціал для зниження вартості.
“ДП має потенціал до здешевлення близько на 60-66 коп. Скраплений газ — він майже в ринку. Тобто, ми очікуємо що ціни на ринку стабілізуються, хто хотів підняти, вже це зробив, може хтось ще трошки підніме, але це буде незначне коливання”, — додав експерт.
Нагадаємо, за даними експертів, ріст цін на пальне в Україні переважно зумовлений два чинниками — здорожчання нафти на світовому ринку та слабкістю нацвалюти.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас