Влада обіцяє розблокувати ввезення автомобілів з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада обіцяє розблокувати ввезення автомобілів з США

Технології&Авто
1674
У Міністерстві інфраструктури пояснили, чому в Україні виявилася паралізованою сертифікація машин з США. Ситуацію обіцяють виправити “найближчим часом”.
Мінінфраструктури провело міжвідомчу нараду, присвячену проблемі сертифікації автомобілів американського виробництва.
У прес-службі міністерства пояснили, що в 2011 році з метою реалізації положень Женевської Угоди 1958 року Кабмін прийняв постанову №738 “Деякі питання сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання”. Разом з цим Порядок затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання був затверджений в 2012 році наказом Мінінфраструктури №521. У цьому документі вказані вимоги безпеки, яким повинні відповідати ТЗ для їх введення в обіг на території України.
До 1 січня 2016 року сертифікація автомобілів в Україні здійснювалася в державній системі сертифікації (УкрСЕПРО). Однак з 2016 року сертифікація була скасована, а оцінка транспортних засобів відповідності українським стандартам проводиться відповідно до вищезазначеного Порядку. З урахуванням того, що регулюючий нормативний акт був розроблений і прийнятий на основі вимог Євросоюзу, механізм оцінки відповідності машин американського виробництва на даний момент відсутній.
За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, робота над вирішенням проблеми з сертифікацією автомобілів американського походження ведеться вже близько місяця. “Усі зацікавлені сторони повинні прийти до консенсусу і докласти максимальних зусиль для того, щоб запровадити зміни, які дадуть можливість надання сертифікації автомобілів виробництва США і одночасно не допустити можливих порушень закону, які можуть в майбутньому призвести до дорожньо-транспортних пригод”, – зазначив Юрій Лавренюк.
Учасники наради прийняли рішення сформувати не пізніше 24 жовтня робочу групу, яка опрацює всі питання внесення змін до наказу №521.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас