До 2021 року світом правитиме велика сімка IT-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2021 року світом правитиме велика сімка IT-компаній

Світ
1841
Дослідження компанії Gartner показало: приблизно до 2020 року машини будуть знати про нас більше, ніж найближчі родичі. Ці та інші прогнози були озвучені на конференції Symposium/ITxpo. «Хайтек» приводить найцікавіші передбачення.
До 2019 20% брендів відмовляться від мобільних додатків
Компанії перестануть пропонувати додатки як основний засіб маркетингу, тому що не отримали від них того результату, на який розраховували. Додатків стало так багато, що стає неможливо відрізнити хороший від посереднього. Замість цього компанії звернуться до «прогресивних веб-додатків», які робить Google.
До 2020 100 млн споживачів будуть робити покупки в AR
Цифрова інформація про товари буде накладена поверх навколишньої реальності, в повітрі будуть парити цінники, етикетки та рекламні пропозиції. До 2017 один з кожних п’яти великих брендів буде представлений в AR.
До 2020 людина стане більше спілкуватися з ботами, ніж з близькими
Це означає зокрема, що в 30% випадків спілкування з комп’ютером буде відбуватися без екрану, за допомогою голосу, бо це вже роблять власники пристроїв Echo компанії Amazon. Такий підхід змінює парадигму надання інформації і вимагає знайти нові, невізуальні способи подачі даних.
Бізнес буде використовувати машинні алгоритми управління персоналом
Такі системи нагадують віртуальних помічників, але застосовують поведінкові і психологічні методики, щоб допомогти співробітникам приймати правильні рішення.
До 2021 20% всієї людської активності будуть пов’язані з великою сімкою IT-компаній
Gartner має на увазі Google, Apple, Facebook і Amazon в США, а також китайські Baidu, Alibaba і Tencent.
До 2022 з’являться блокчейн-послуги вартістю не менше $10 млрд
Блокчейн дозволить підвищити прозорість та довіру до транзакцій і стане величезною екосистемою, яку будуть використовувати багато інтернет-компаній.
До 2022 IoT буде економити $1 трильйон на рік
Йдеться, наприклад, про економію електроенергії або підтримку машини в робочому стані завдяки показанням датчиків, вбудованим в підключені до інформаційної мережі предмети.
Дослідники стверджують, що до 2025 року 500 мільярдів речей будуть підключені до інтернету. Тому експерти рекомендують вже сьогодні інвестувати в IoT.
Георгій Голованов
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас