Стало відомо, кільки Україна заборгувала позивачам до ЄСПЛ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, кільки Україна заборгувала позивачам до ЄСПЛ

Казна та Політика
530
На сьогодні Україна заборгувала позивачам до Європейського суду з прав людини близько 400 млн грн.
Мін’юст зараз працює над виконанням своїх зобов’язань у справах позивачів і сподівається погасити заборгованість в наступному році. Про це в ефірі “5 каналу” заявив міністр юстицій Павло Петренко.
“У мене є стриманий оптимізм, що в наступному році у нас є всі шанси вийти зі справ і скарг, які розглядаються в Європейському суді… Ми проаналізували розміри тих виплат, які були визначені рішеннями національних судів, які не були виконані державою і стали підставою для порушення справ у Європейському суді, йдеться про суму біля 400 мільйонів гривень”, – наголосив він.
З його слів, Україна є одним з лідерів за кількістю справ у ЄСПЛ.
“Ми зараз одні із лідерів за кількістю справ у Європейському суді. Ми зараз працює над тим, щоб виконати свої зобов’язання цим справам і прибрати цю кількість з Європейського суду”, – зазначив П.Петренко.
“З точки зору репутації держави, з точки зору того, що Україна має шанс піти з тих антирейтингів в Європейському суді, я думаю, можна піти на те, щоб такі гроші закласти у бюджет. Тим паче, що Міністерство юстиції зекономило через прибирання корупційних схем в закупівлях 800 мільйонів гривень”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас