Кабмін скасував відрахування частини прибутку наукових установ до держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасував відрахування частини прибутку наукових установ до держбюджету

Казна та Політика
157
Кабінет Міністрів скасував норму відрахувань частки прибутку наукових установ та науково-технологічних комплексів до державного бюджету.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.
“Чистий прибуток (дохід), отриманий за результатами фінансово-господарської діяльності, в повному обсязі залишиться у розпорядженні наукових установ та науково-технологічних комплексів”, – сказано в повідомленні.
Зазначається, що рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу для приведення у відповідність положень відповідної постанови нормам закону “Про наукову і науково-технічну діяльність”.
Законом передбачено, що наукові установи звільняються від сплати частини прибутку за результатами своєї фінансово-господарської діяльності в загальний фонд держбюджету.
При цьому, зазначені установи зобов’язані спрямовувати не менше 50% чистого прибутку від своєї діяльності на проведення ініціативної наукової і науково-технічної діяльності, фінансування інновацій та розширення власної матеріально-технічної бази.
У листопаді 2015 року Верховна Рада дозволила державним вищим навчальним закладам та науковим установам ставати засновниками господарських товариств і створила Національний фонд досліджень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас