Microsoft намагається відсудити у піратів шість мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft намагається відсудити у піратів шість мільйонів

Фондовий ринок
473
З червня 2015 по липень 2016 року українські правоохоронці виявили 45 випадків порушення інтелектуальних прав корпорації Microsoft в 10 регіонах країни.
За даними компанії, загальна сума позовів українського офісу до компаній, які використовували піратське ПЗ, склала 6 млн грн.
За фактом порушення було відкрито 40 кримінальних справ. З них – 21 справа проти нелегального використання софта Microsoft і 19 справ, пов’язаних з продавцями і установниками піратських копій такого ПЗ. Про такі результати відзвітувала юридична компанія Лексфор, яка представляє інтереси Microsoft із захисту інтелектуальної власності в Україні.
За словами партнера Лексфор Владислава Шаповала, в рамках зазначених кримінальних справ компанія заявила 13 цивільних позовів, в яких вимагала відшкодувати збиток на 1,17 млн грн. Більш того, за даними від правоохоронців, компанія подала позови до господарських судів проти компаній-користувачів неліцензійного ПЗ на суму в 5 млн грн.
Зараз українські суди розглядають 22 справи про порушення авторських прав Microsoft, 12 справ були завершені ще в минулому році, а їхні фігуранти отримали штрафи за піратство.
Нагадаємо, за даними асоціації розробників програмного забезпечення BSA, частка неліцензійного ПЗ в Україні в 2015 році склала 82%.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас