Стало відомо, скільки українців працює у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки українців працює у Польщі

Особисті фінанси
3414
У Польщі працює близько мільйона українців. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua Віталій Махинько, голова профспілкового руху “Трудова солідарність”. Цього року організація зареєструвала профспілку для українських заробітчан у Польщі.
“Точно ніхто не може сказати, скільки українських заробітчан у Польщі. Половина з них працює нелегально. За нашими підрахунками, у сусідній країні працює близько мільйона українців. Однак не всі залишаються у Польщі. Оформляють вид на проживання і з цими документами їдуть працювати далі – в Німеччину, Францію”, – говорить Віталій Махинько.
Найбільше українські заробітчани в Польщі стикаються з невиплатами заробітних плат і поганими умовами праці.
“Оформляють робочу візу на одну фірму, а працюють на іншу. Нерідко зарплати платять нелегально, щоб уникнути податків. Це починає турбувати заробітчан, тільки коли вони стикаються з невиплатами зарплат. Нерідко земляків обманюють свої ж – ще в Україні. В Україні продають запрошення на роботу. Коштує від 800 до 1500 грн. У Польщі його оформлюють безкоштовно. При цьому поки людина виїжджає на роботу, фірму можуть закрити”, – говорить фахівець.
За його словами, найбільше вакансій для українців у Польщі в будівництві, сільському господарстві, часто шукають водіїв-далекобійників.
Нагадаємо, нещодавно в Польщі створили профспілку українських працівників. Об’єднання діє у рамках Загальнопольського союзу профспілок (OPZZ).
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас