Великий міжнародний фінінвестор повертається в Україну - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий міжнародний фінінвестор повертається в Україну - ЗМІ

Казна та Політика
1105
Один з найбільших транснаціональних банків світу, HSBC, проявляє інтерес до українських банків, пише Forbes із посиланням на двох банкірів і джерело в Міністерстві фінансів.
За даними видання, HSBC обслуговує в Україні видатних державних і приватних клієнтів і може відновити роботу свого представництва.
Зауважимо, що своє представництво в Києві HSBC відкрив в 2008 році. Банк чотири рази подавав в НБУ документи для отримання попереднього дозволу. На четвертий раз дозвіл було видано, але в HSBC змінилося керівництво, і Україна перестала бути цікава групі.
Проте HSBC продовжує активно співпрацювати з бізнесом на українському ринку – як з вітчизняними, так і з транснаціональними корпораціями. Серед клієнтів – київська мерія: банк є власником цінних паперів міста. Кошти на коррахунках в HSBC тримають Ощадбанк, Креді Агріколь, Альфа-Банк та інші.
HSBC міг би зацікавити невеликий банк, який не приніс би високих кредитних ризиків, але дав би доступ і до кредитів з високими відсотками, і до ринку ОВДП. Я не думаю, що зараз може пройти угода мега-масштабу, на кшталт продажу українських “дочок” когось із російських державних банків”, – вважає фінансовий аналітик РА “Експерт-Рейтинг” Віталій Шапран.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас