Гривня виявилася однією з найслабших валют СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня виявилася однією з найслабших валют СНД

Валюта
3611
Валюти країн СНД у третьому кварталі 2016 року показали різноспрямовану динаміку відносно долара США. Найбільше зміцнення продемонстрували білоруський рубль – на 3,9% і російський рубль – на 1,7%, у той час як найбільше девальвували азербайджанський манат – на 5,3% і українська гривня – на 4,3%.
Про це свідчать дані дослідження інформаційно-аналітичного центру ForexClub в Україні.
Гривня в третьому кварталі знизилася на 4,3%. Основний тиск на українську валюту зробило зниження цін на пшеницю і руду у другій половині серпня – на початку вересня, що знизило приплив валютної виручки в країну.
При цьому попит на іноземну валюту в цей період підвищився напередодні закупівлі енергоносіїв для опалювального сезону, а також у зв’язку з відновленням ділової активності і спекуляцій щодо третього траншу кредиту МВФ.
Однак тиск на гривню до кінця року, на думку аналітиків, знижуватиметься.
НБУ зміг сформувати запас міцності для стримування спекуляцій на ринку за рахунок отримання третього траншу кредиту МВФ і розміщення єврооблігацій під гарантії США. Крім того, стабілізація цін на світових сировинних ринках сприяє припливу валютної виручки в країну. Ці фактори, при відсутності форс-мажорних обставин будуть утримувати курс гривні до кінця року в межах 26-27,5 грн за долар”, – зазначає експерт Андрій Шевчишин.
Валюти країн СНД з січня по вересень 2016 року показали змішану динаміку відносно долара США на тлі нестабільності на сировинних ринках. При цьому, американська валюта переважно знижувалася в цей період, і лише з середини літа відновила зростання в очікуванні посилення грошово-кредитної політики ФРС.
Найбільше зміцнення продемонстрували валюти Росії (13,3%) і Киргизії (10,5%). Лідерами падіння виявилися валюти Таджикистану (12,6%), Узбекистану (11,2%) і України (8%).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас