З Apple пішли сотні розробників, які працювали над безпілотним авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Apple пішли сотні розробників, які працювали над безпілотним авто

Фондовий ринок
815
Проект “Титан” – він же секретний відділ компанії Apple з розробки безпілотного автомобіля – залишили сотні розробників через рішення компанії припинити будівництво безпілотного прототипу.
За даними Bloomberg, за останні місяці проект “Титан” загалом залишило 120 розробників ПЗ для безпілотного авто і ще кілька сотень інженерів, які працювали безпосередньо над автомобілем.
“Деяких скоротили, інші пішли самі через невизначеність з подальшими планами компанії. Решта співробітників зосередилися на програмі автономного водіння, сенсорах і симуляторах для тестування системи”, – пише видання.
Як наголошується, це не перші скорочення в секретному відділі Apple. Раніше в серпні і вересні компанія вирішила переорієнтувати “Титан” з розробки власного безпілотного автомобіля і натомість створити систему для автономного водіння.
Тоді компанію залишили десятки людей, причому частина розробників пішла за власним бажанням.
У 2014 році, за даними джерел Bloomberg, підрозділ “Титан” налічував тисячі співробітників. До кінця 2015 року серед топ-менеджерів проекту почалися суперечки про те, в якому напрямку рухатися далі.
На початку 2016 року “Титан” залишив його голова Стів Задескі, колишній інженер Ford і один з дизайнерів iPod, який при цьому, залишився працювати в Apple.
“Переорієнтування з власного авто на систему для автономного водіння робить курс компанії більш гнучким. Apple може укласти партнерство з існуючими автовиробниками або повернутися до розробки свого безпілотника”, – пише Ain.ua.
За даними джерел, Apple має намір остаточно визначитися з “Титаном” вже до кінця 2017 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас