Бальцерович розповів, завдяки чому Україна уникла економічного краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бальцерович розповів, завдяки чому Україна уникла економічного краху

Казна та Політика
5105
Лєшек Бальцерович в інтерв’ю журналістам наголосив, що два роки тому в Україні була дуже тяжка економічна ситуація через «спадщину» Януковича та економічну агресію Росії: «Те, що було введено заборону експорту України в Росію, – це був великий удар, який викликав рецесію. І в цій складній обстановці була загроза краху і бюджету, і банківської системи».
«І завдяки політиці уряду Арсенія Яценюка цього краху не сталося»… «Було важко, я знаю, це було важко. І через удар Росії, і через спадщину економіки. А тепер в цьому році починається повільне економічне зростання, яке може бути і має бути укріплене реформами, які не болючі для суспільства», – сказав він.
Ці реформи, за словами Бальцеровича, «болючі для деяких груп інтересів, які захищають свої привілеї»: «Не треба дозволяти їм це робити».
Він навів приклад демонополізації та приватизації, продовження реформи газового сектора. «Найголовніше – що почалося економічне зростання, воно потребує зміцнення, зміцнення можливим шляхом реформ, які не болючі для суспільства», – додав Лєшек Бальцерович.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас