Від купівлі Twitter відмовилися всі великі компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від купівлі Twitter відмовилися всі великі компанії

Фондовий ринок
562
Компанія Salesforce відмовилася від купівлі соціальної мережі Twitter, повідомляє Financial Times з посиланням на гендиректора Salesforce Марка Беніоффа. Раніше від придбання Twitter відмовилися Microsoft, Google, Apple і Disney.
За словами Беніоффа, подібна угода «не підходить їм із багатьох причин». Джерела Financial Times вважають, що на главу Salesforce натиснули власні акціонери, яким не сподобалася ідея про придбання Twitter. Таким чином, з боротьби вибув останній серйозний претендент на купівлю сервісу мікроблогів.
Раніше від придбання Twitter відмовилися Microsoft, Google, Apple і Disney, яких також називали в числі потенційних покупців. Компанії-претенденти консультувалися з банками про доцільність придбання соціальної мережі, і представники фінансових установ порадили не купувати Twitter.
Агентство Bloomberg зазначає, що Twitter потрібно розвивати відеостримінг, щоб повернути покупців. Інтерес Disney до Twitter був продиктований саме розвитком технологій прямих трансляцій спортивних подій, яким займається сервіс мікроблогів.
Reuters з посиланням на обізнані джерела повідомило, що Twitter має намір завершити переговори з продажу до 27 жовтня – дату публікації звіту за III квартал. Однак з огляду на останні вісті, продаж компанії може затягнутися.
Після того як з’явилася інформація, що Walt Disney і Google в угоді не зацікавлені, під час передбіржових торгів на біржі NASDAQ акції Twitter впали більш ніж на 18%. Аналітики Northman Trader тоді припускали, що в разі відмови потенційних покупців від укладення угоди ціна акцій Twitter може опуститися до $14–19 за штуку.
Після заяви Беніоффа акції Twitter Inc впали майже на 6%, знизивши ринкову капіталізацію компанії до $11,6 млрд. Таким чином, проти грудня 2013 року, коли вартість Twitter досягла найвищого значення в $53 млрд, сервіс мікроблогів подешевшав більш ніж у 4,5 рази.
За словами джерел, Salesforce була єдиним великим гравцем, що залишився в боротьбі за купівлю Twitter. Також стверджується, що консультанти соцмережі і далі шукають інших потенційних покупців.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас