В Україні провели другу операцію зі встановлення механічного серця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні провели другу операцію зі встановлення механічного серця

Світ
1613
В Інституті серця Міністерства охорони здоров’я 16 жовтня успішно провели другу в Україні операцію з встановлення “механічного серця”.
Як повідомив генеральний директор Інституту серця (Київ) Борис Тодуров на прес-конференції в Києві в понеділок, “механічне серце” дозволяє пацієнтові, який потребує трансплантації органу, дочекатися донорського.
Операція проведена 30-річній пацієнтці Людмилі Філяренко з діагнозом “делатаціонна кардіоміопатія”, який вимагав пересадки серця.
Вартість “механічного серця” – близько EUR120 тис. Збір коштів проводився за участю благодійних організацій. Пристрій надала німецька фірма, яка в липні 2016 року надала перше механічне серце.
При цьому Б.Тудоров підкреслив, що наразі в країні живе близько десятка пацієнтів, яким була проведена трансплантація серця, двом з них операція була проведена в Україні.
Як повідомлялося, перша в Україні операція зі встановлення механічного серця пройшла успішно в липні 2016 року. Механічне серце вартістю близько EUR120 тис. надала німецька фірма під гарантію оплати. Бюджетного фінансування не знайшлося, тому для оплати залучаються кошти благодійного фонду.
В Україні щорічно механічного серця можуть потребувати близько 500 пацієнтів, трансплантації серця потребують приблизно 1-2 тис. пацієнтів на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас