"Мрія" залучила $5 млн на поповнення оборотного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мрія" залучила $5 млн на поповнення оборотного капіталу

Фондовий ринок
444
Агрохолдинг “Мрія” отримав третій в 2016 році транш в розмірі $5 млн на поповнення робочого капіталу, повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок.
Як і раніше, фінансування забезпечили бондхолдери “Мрії”. Кошти дозволять реалізувати інвестиційний план, затверджений в червні 2016 року. Зокрема, частина грошей буде направлена на закупівлю техніки і обладнання в рамках програми з відновлення технічного парку.
“Завдяки постійній підтримці і довірі бондхолдерів компанія зможе здійснювати свою операційну діяльність до кінця 2016 року в нормальному робочому режимі. У цілому, протягом цього року ми отримали $46 млн доларів робочого капіталу, які на 100% покрили наші потреби”, – зазначив фінансовий директор агрохолдингу Тон Хулс.
Всього, починаючи з червня 2015 року, кредитори і бондхолдери “Мрії” інвестували $77 млн у відновлення і підтримку операційної діяльності компанії.
Як повідомлялося, менеджмент агрохолдингу “Мрія” запропонував кредиторам скоротити борг компанії в 3,3 рази – до $330 млн. Умови реструктуризації боргового портфеля, який зараз складає $1,1 млрд, узгоджені координаційними комітетами банків-кредиторів і бондхолдерів “Мрії”.
Згідно з пропозицією щодо реструктуризації, 100% акціонерного капіталу “Мрії” будуть належати кредиторам і менеджменту: 31-35% – провайдерам робочого капіталу на 2016 рік, 7,5% – провайдерам робочого капіталу на 2015 рік, 7,5% – топ-менеджменту як мотиваційний пакет, 50-54% – незабезпеченим кредиторам.
Агрохолдинг “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році. На сьогоднішній день його земельний банк становить 180 тис. га, розташованих в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас