На українських митницях немає жодного справного сканера, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українських митницях немає жодного справного сканера, - Гройсман

Казна та Політика
1279
На українських митницях немає жодного справного рентгенівського пристрою, що дозволяє проводити огляд предметів, не виймаючи їх з транспортного засобу, тари або упаковки – вони всі механічно пошкоджені.
Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, зазначивши, що їх «били» самі митники.
«У нас жодного сканера (рентгенівський прилад, що дозволяє проводити огляд предметів, не виймаючи їх з транспортного засобу, тари або упаковки, – ред.) немає на митниці. Всі – механічно пошкоджені. Тобто, самі митники брали їх, били, щоб не видно було, які товари переміщуються в контейнерах, автомобілях… Тому наше завдання сьогодні – технічно «переозброїти» їх, модернізувати.
Спільно ми будемо це робити з нашими американськими партнерами. Думаю, за рік зможемо навести лад. Але тут дві частини роботи. По-перше, локальні антикризові речі, які потрібно робити управлінськими наказами. По-друге, є інші завдання – системні, стратегічні зміни», – підкреслив Гройсман.
Також він зазначив, що сьогодні контрабандистам і схемнікам «не так просто жити, як жилося раніше». «Ми зараз запустили «митну сотню», заснували «єдине вікно», ввели зовсім інше тарифоутворення для розмитнення. Зараз вже є результат. Якщо в травні-липні схемщики сиділи і чекали – «попустить» Гройсман чи “не попустить”, потім зрозуміли – “не попустить”.
Зовсім не везти товар їм невигідно: краще везти в білу, ніж притримувати далі. Тому в серпні ми отримали при плані 19 мільярдів гривень – 21 мільярд 300 мільйонів. У вересні – теж перевиконання. Все це дає результати», – зазначив прем’єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас