МЕРТ очікує сповільнення інфляції в Україні в останні місяці року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ очікує сповільнення інфляції в Україні в останні місяці року

Казна та Політика
139
Міністерство економічного розвитку і торгівлі очікує сповільнення інфляційного тренду в Україні в останні місяці поточного року.
МЕРТ відзначило, що до кінця року формування цінової динаміки на внутрішньому ринку буде відбуватися під впливом поступового розширення внутрішнього попиту, насичення ринку продовольством, що компенсує підвищення вартості послуг ЖКГ, зокрема подорожчання гарячої води та опалення, і накопичений девальваційний ефект, сформований на початку осені.
Мінекономрозвитку нагадало, що після трьох місяців дефляційної динаміки, у вересні порівняно з серпнем ціни на споживчому ринку зросли – інфляція склала 1,8%.
За інформацією міністерства, причиною зростання споживчої інфляції у вересні є методологічні особливості розрахунку цін на сезонний одяг та взуття, а також типове подорожчання послуг у галузі освіти.
Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку у вересні порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,8%, з початку року – на 6,4%.
До цього в Україні три місяці поспіль фіксувалася дефляція. Так, у червні вона склала 0,2%, в липні ціни знизилися на 0,1%, а в серпні – на 0,3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас