Експерт розповів, що зможе оживити економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, що зможе оживити економіку України

Казна та Політика
1578
Введення податкових канікул для малого бізнесу підштовхне економіку України до пожвавлення.
Про це заявив експерт Ярослав Жаліло.
“Звичайно, малий бізнес одночасно виконує і економічну функцію, тому що він так чи інакше, але оживляє економіку, і соціальну функцію – він дає робочі місця і доходи людям. Те, що нам потрібно – стимулювати малий бізнес. Тут це навіть не обговорюється” , – зазначив він.
Разом з тим, Жалило підкреслив, що вводячи податкові канікули для малого бізнесу, необхідно розробити запобіжні заходи, щоб великі підприємства не зловживали такими привілеями для себе. Експерт переконаний, що в даному питанні вкрай необхідно дотримуватися певної збалансованості.
“У нас, на жаль, дуже істотно поширені різні зловживання, скажімо, з тією ж системою спрощеного оподаткування. Коли фактично навіть великі компанії за рахунок дроблення, за рахунок різного роду непрозорих схем уникали оподаткування через зловживання цією моделлю”, – нагадав економіст.
Як повідомлялося, раніше голова Комітету економістів України Андрій Новак заявив, що оголошені міністром фінансів Олександром Данилюком податкові канікули для малого бізнесу не принесуть очікуваних результатів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас