АМКУ виписав штраф за газовий запах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ виписав штраф за газовий запах

Фондовий ринок
469
Антимонопольний Комітет оштрафував “Українську нафтохімічну компанію” (УНХК) і “Світ Авто” за узгоджені дії, що спотворили результати торгів із закупівлі “Укртрансгазом” спецречовини – одоранту – яка додається в газ для появи запаху. УНХК повинна заплатити більше 1,09 млн грн., а “Світ Авто” – всього 1195 грн.
Обом компаніям також заборонено брати участь в торгах протягом 3 років.
Як розповіла державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська, обидві компанії взяли участь в торгах без наміру конкурувати одна з однною, тобто домовившись.
“Це було доведено матеріалами справи: схожістю документів, одночасним отриманням довідок, наявністю довіреностей між обома компаніями на збір необхідних документів, наявністю між ними постійного взаємозв’язку у вигляді безпроцентної фінансової допомоги, покриття дія гарантії. Змова очевидна”, – зазначила Загребельська.
Істотну різницю в розмірах накладених штрафів державний уповноважений АМКУ пояснила відсутністю у фірми ТОВ “Світ Авто” відповідних оборотів за попередній рік.
“Законодавством передбачається прив’язка штрафу до обороту підприємства за минулий період в певному процентному співвідношенні, наприклад, до 1% або до 10%, і є верхня планка, яка не перевищується. А у “Світ Авто” були незначні обороти в порівнянні з компанією, що отримала мільйонний штраф”, – уточнила Агія Загребельська.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас