У Мінінфраструктури повідомили, чи планують підвищувати залізничні тарифи в 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури повідомили, чи планують підвищувати залізничні тарифи в 2017 році

Особисті фінанси
188
Міністерство інфраструктури не бачить причин для підвищення наступного року залізничних тарифів на вантажні перевезення і на проїзд у пасажирських поїздах.
Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
«Я не бачу причин для перегляду залізничних тарифів наступного року. Ми домовилися, що це останнє підвищення вантажних тарифів у цьому році, яке згенерувало додаткові кошти для компанії.
Наступне підвищення може бути тільки після очищення всієї компанії, тоді, коли ми зрозуміємо, що на 100% механізм роботи прозорий і ефективний і немає корупція. Тільки за таких умов ми зможемо довести ринку, що тарифи є досить низькими і потребують перегляду, поки ж цього немає», – зазначив Омелян.
Крім того, міністр повідомив, що тарифи на проїзд у пасажирських поїздах на наступний рік також не переглядатимуть.
«Але питання в тому, чи хочемо ми їхати у старих вагонах, як тепер, або в таких, які існують у Європі. Якщо ми хочемо такі ж поїзди, які курсують у Європі, то, відповідно, вони коштують так, як у Європі», – наголосив Омелян.
Голова Мінінфраструктури також зазначив, що ухвалення законопроекту про залізничний транспорт, який планують внести на розгляд до Верховної ради в жовтні, відкриє доступ приватним перевізникам на ринок пасажирських залізничних перевезень, що сприятиме появі конкуренції в цьому сегменті і в кінцевому підсумку позитивно позначиться на вартості залізничних квитків.
«Я знаю, що деякі українські та іноземні компанії розглядають потенційну можливість виходу нових приватних поїздів на український ринок, і ясна річ, що буде конкуренція, якщо ми відкриваємо цей ринок, особливо в преміум-сегменті. Якщо закон (про залізничний транспорт. – Ред.) буде проголосовано вже цього року, то вже наступного це можна здійснити», – додав міністр.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас