"Укрзалізниця" скасувала торги на закупівлю швидкісних поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" скасувала торги на закупівлю швидкісних поїздів

Казна та Політика
585
ПАТ “Укрзалізниця” скасувала торги із закупівлі двох п’ятивагонних міжрегіональних швидкісних поїздів з очікуваною вартістю закупівлі 330 млн грн на підставі “неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства”.
Про це свідчить інформація на порталі електронних закупівель ProZorro.
Згідно з інформацією, відповідне оголошення з’явилося за кілька хвилин до запланованого 12 жовтня аукціону.
Тендерні пропозиції на поставку поїздів подали дві компанії – ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод та ЗАТ “Харківський вагонобудівний завод”, проте рішення про кваліфікацію пропозицій так і не було прийнято до сьогоднішнього дня, коли обидві пропозиції, згідно з оголошенням, відхилені.
Торги на закупівлю п’яти міжрегіональних швидкісних поїздів були оголошені “Укрзалізницею” 5 серпня, пропозиції приймалися до 6 вересня.
Потяги повинні були бути поставлені на адресу ст. Дарниця Південно-Західної залізниці до кінця поточного року.
Згідно з умовами, поїзди повинні бути поставлені до кінця поточного року. Вони повинні мати швидкість 160 км/год на ділянках залізниць зі змінним струмом напругою 25 кВ з частотою 50 Гц і постійним струмом напругою 3 кВ.
У складі поїзда повинен бути один вагон з відкритим салоном першого класу (бізнес-клас), три вагони з відкритим салоном другого класу, в тому числі один – з міні-буфетом, і один вагон другого класу з можливістю перевезення двох пасажирів в інвалідних колясках.
Загальна кількість пасажирських місць в поїзді – 400, в тому числі 128 місць першого класу, 270 – другого. Термін служби вагонів – 50 років.
Крюківський вагонзавод просив замовника збільшити термін поставки поїздів, проте “Укрзалізниця” відмовила збільшити термін.
Раніше, в кінці березня, “Укрзалізниця” вже оголошувала тендер на закупівлю таких поїздів на 330 млн гривень, передбачених її фінансовим планом, однак після декількох переносів термінів проведення 26 червня скасувала його “в зв’язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі”.
Це викликало здивування виробника швидкісних поїздів “Тарпан” – КВБЗ, який звернувся за роз’ясненнями до міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
Водночас в середині липня за результатами проведених тендерів “Укрзалізниця” уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагона на 303,4 млн гривень (у тому числі 13 вагонів-трансформерів).
Як повідомлялося раніше, на оновлення і модернізацію рухомого складу “Укрзалізниці” передбачені як гроші європейських кредиторів, так і українські, в цілому понад 150 млн євро.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас