21 банк не виконує вимоги щодо операцій з пов'язаними особами, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

21 банк не виконує вимоги щодо операцій з пов'язаними особами, - НБУ

Фондовий ринок
808
Національний банк відзначає, що 21 банк з перевірених ним 44 не виконує всі вимоги регулятора за активними операціями з пов’язаними особами.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
В ході проведеної НБУ діагностики активних операцій 44 найбільших банків було виявлено, що 23 банки здійснюють такі операції з дотриманням вимог регулятора.
Серед 21 банку, які вимоги ще не виконують, 14 готують трирічні графіки зменшення обсягу активних операцій з пов’язаними особами, а 4 вже узгодили з Національним банком такі графіки.
“Національний банк продовжує роботу, спрямовану на скорочення обсягів кредитування пов’язаних осіб. Діагностика виявила, що у деяких банків рівень виданих пов’язаним особам кредитів перевищує норму в кілька разів. З урахуванням проблемної ситуації, яка формувалася в банківській системі протягом десятиліть, банкам надається можливість в трирічний термін привести обсяги операцій з пов’язаними особами у відповідність до нормативних вимог Національного банку”, – зазначив начальник управління моніторингу пов’язаних з банком осіб Олексій Рудий.
У жовтні процес діагностики операцій з пов’язаними особами закінчується ще в 14 банках.
До кінця 2016 року Національний банк планує перевірити всі банківські установи.
Як повідомлялося, пов’язаними з банком особами є контролери банку, особи, які мають істотну участь у банку, керівники банку тощо.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас