МВФ обговорить з Україною виділення ще $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ обговорить з Україною виділення ще $1,3 млрд

Казна та Політика
509
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідає Україну наприкінці жовтня, щоб обговорити з владою в Києві наступний транш фінансової допомоги в 1,3 мільярда доларів в рамках третього огляду, розповів заступник директора європейського департаменту МВФ Танос Арванітіс у вівторок.
“Буде візит до кінця місяця… Ми збираємося повернутися (до обговорень програми) з Києвом з приводу третього огляду в рамках програми. У нас є повний спектр питань для обговорення з урядом”, – відповів він на питання про плани в частині реалізації наступного етапу програми.
Тиждень тому МВФ оприлюднив текст меморандуму після другого перегляду програми “Механізм розширеного фінансування” (EFF). За даними МВФ, у разі успішної реалізації програми Київ може отримати в 2016 році ще 1,3 мільярда доларів, а в 2017 році – близько 5,4 мільярда доларів. Український уряд повідомляв, що має намір направити ці кошти на зміцнення міжнародних резервів країни.
Міжнародний валютний фонд перевів третій транш кредиту Україні на суму 1 мільярд доларів 16 вересня. Цей крок гарантував можливість отримання Україною кредитних гарантій від США на 1 мільярд доларів, а також 600 мільйонів євро кредиту від Євросоюзу та іншу фінансову підтримку.
Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає, зокрема, виділення Україні 17,5 мільярда доларів. У березні 2015 року був перерахований перший транш в 5 мільярдів, в серпні того ж року – другий транш на 1,7 мільярда. Загальний обсяг фіндопомоги Україні по лінії МВФ за 2016 рік може скласти 2,3 мільярда доларів, включаючи транш в 1 млрд доларів, який фонд погодився виділити в вересні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас