Ліквідація "спрощенки" призведе до нової хвилі закриття підприємств - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідація "спрощенки" призведе до нової хвилі закриття підприємств - економіст

Казна та Політика
5413
В умовах економічної кризи ліквідація спрощеної системи оподаткування спровокує скорочення кількості підприємств і втрату робочих місць.
Про це заявив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи намір стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні на чолі з Лєшеком Бальцеровичем та Іваном Міклошем включити в пакет реформ скасування спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб.
«За останні роки кількість підприємств уже скоротилася на 250 тисяч, 4 мільйони українців виїхали на роботу за кордон. Ліквідація спрощеної системи оподаткування означатиме, що підприємства і далі закриватимуться, і люди втрачатимуть змогу прогодувати себе і свої сім’ї», – зазначив Віталій Скоцик.
Лідер Аграрної партії нагадав, що Україна і так входить у топ-25 країн з найвищими податками. «Нещодавно Всесвітній економічний форум опублікував рейтинг конкурентоспроможності країн. Україна посіла 21 місце серед держав з найвищими податковими ставками. Здавалося б, із цього треба робити висновки. І замість «закручування гайок» давати стимули, щоб підприємства могли працювати, нарощувати виробництво. Натомість ми бачимо лише намір «витиснути останнє» з тих, хто ще дихає», – говорить Віталій Скоцик.
Політик наголосив, що країні вдасться подолати кризу лише тоді, коли у владі будуть менеджери, здатні мислити стратегічно, а не «фіскали», які думають лише про «латання дірок» у сьогоднішньому бюджеті.
За його словами, ресурс для наповнення бюджету треба шукати не в додаткових поборах з підприємців, а в знищенні корупційних бар’єрів. «Ми – одна з найбагатших країн світу. Ми володіємо 25% світових чорноземів, у нас 120 видів корисних копалин. Єдине, що нам потрібно – це подолання корупції і забезпечення зрозумілих, прозорих і головне – стабільних правил гри. Податки повинні стимулювати розвиток виробництва і, разом з тим, вони мають бути прогнозовані, щоб бізнес міг планувати на 5-10 років вперед. Під час економічного спаду не варто ламати те, що працює, і не вимагає інвестицій з боку держави», – говорить Віталій Скоцик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас