Україна і Німеччина домовилися про виділення кредиту 150 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Німеччина домовилися про виділення кредиту 150 млн євро

Казна та Політика
275
Україна і Німеччина домовилися про виділення кредиту в розмірі 150 млн євро на реконструкцію 4 підстанцій національної енергетичної компанії “Укренерго” в рамках кредиту, раніше виданого Німеччиною на відбудову Донбасу.
Відповідна угода була підписана міністром фінансів Олександром Данилюком, директором департаменту кредитної установи для відновлення (KfW) Євою Вітт та виконуючим обов’язки генерального директора “Укренерго” Всеволодом Ковальчуком.
За словами присутнього на церемонії підписання віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, ця угода дасть можливість розвивати інфраструктуру України в енергетичному секторі.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив реконструкцію 4 підстанцій національної енергетичної компанії “Укренерго” у Харківській та Дніпропетровській областях за 150 млн євро кредиту відновлення Донбасу, виданого Німеччиною.
у 2015 році під час засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економічного співробітництва в Берліні було підписано меморандум про спільні наміри уряду України та уряду ФРН щодо незв’язаного фінансового кредиту в обсязі 500 млн євро і рамкову угоду між Кабміном та кредитною установою для відбудови (KfW) про надання індивідуальних кредитів в рамках німецької схеми державних гарантій незв’язаного фінансового кредиту (UFK) для України.
KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) – німецький державний банк, в якому федеральному уряду Німеччини належить 80% акцій, федеральним землям Німеччини – 20%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас