Світовий банк розгляне надання "Нафтогазу" $500 млн гарантій для закупівлі газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк розгляне надання "Нафтогазу" $500 млн гарантій для закупівлі газу

Кредит&Депозит
224
Рада директорів Світового банку (СБ) 18 жовтня розгляне можливість надання гарантій на $500 млн, під які НАК “Нафтогаз України” залучить від міжнародних комерційних банків акредитивні лінії або кредити для закупівлі природного газу в індивідуальних постачальників, зазначено в інформації на сайті банку.
Цей проект був запропонований ще восени минулого року, проте його розгляд постійно відкладався.
Він може також супроводжуватися виділенням Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи Світового банку торгового фінансування терміном до року і обсягом до $200 млн для закупівлі “Нафтогазом” газу у великого європейського постачальника ENGIE (раніше – GDF SUEZ) відповідно до рамкової угоди між цими компаніями. Рада директорів IFC схвалила виділення коштів 17 грудня 2015 року.
Як повідомлялося, президенти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Гойер і Світового банку (СБ) Джим Йонг Ким ще 9 жовтня 2015 року підписали угоду під гарантії Євросоюзу для залучення кредитів на суму до $520 млн на закупівлі газу “Нафтогазом України” як з європейського, так і з російського напрямів.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.
Компанія від кінця 2015 року використовує кредитну лінію Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на $300 млн для закупівлі природного газу з європейського напрямку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас