Україна прагне отримати статус союзника США поза НАТО, - Полторак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна прагне отримати статус союзника США поза НАТО, - Полторак

Казна та Політика
387
Україна працює над отриманням статусу основного союзника США поза НАТО. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.
“Є завдання, поставлене президентом України, – працювати в цьому напрямку… Ми ведемо переговори зі Сполученими Штатами. До кінця місяця в Україну прибуде радник високого рівня, який буде допомагати зближенню і співпраці з США”, – розповів міністр.
Відповідаючи на уточнююче запитання про шанси України отримати цей статус, Полторак відповів: “Я вважаю, що шанси є. І дуже високі”.
Глава Міноборони також нагадав, що чинна військова доктрина позначила курс України на вступ до НАТО.
“У 2015 році нами була прийнята військова доктрина, яка визначає чіткі завдання. Перше – європейський курс. Друге – вступ до НАТО… Але ми повинні довести нашим партнерам, в тому числі в Альянсі, що у нас є чітке бачення реформ у Збройних силах, Міністерстві оборони, оскільки вони є невідворотними”, – підкреслив Полторак.
Міністр також сказав, від чого залежить отримання Україною летальної зброї від США.
“Летальну зброю ми отримаємо тоді, коли буде прийняте остаточне рішення в Сполучених Штатах… Коли це станеться, відомо тільки США… Що стосується порядку взаємодії, ми будемо просити те, що необхідно в першу чергу… Засоби ППО, протитанкові гармати”, – пояснив Полторак .
Нагадаємо, у вересні 2016 року глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак підписали угоду про співпрацю у військовій сфері. Угода спрямована на вдосконалення української армії, просування реформ в оборонній сфері України і посилення військово-технічного співробітництва між країнами.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас