"Укрнафта" має намір реформувати систему закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" має намір реформувати систему закупівель

Фондовий ринок
180
Найбільша українська нафтовидобувна компанія “Укрнафта” має намір реформувати систему закупівель та управління поставками з допомогою британської компанії Crown Agents, світового експерта в галузі інституційного розвитку та управління поставками. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу “Укрнафти”.
“У рамках двомісячного консультаційного проекту експерти Crown Agents будуть працювати з новою командою закупівель в “Укрнафті”, щоб підготувати набір рекомендацій для повної реорганізації всього ланцюжка поставок. Ці рекомендації будуть спиратися на передовий досвід аналогічних проектів, реалізованих як на міжнародному рівні, так і в Україні в приватному і державному секторах”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, проект підтримується урядом Великобританії через “Фонд ефективного управління” (Good Governance Fund), керований DFID (Департамент міжнародного розвитку Великобританії) і компанією PwC.
Виконавчий віце-президент “Укрнафти” з питань технологій і послуг Роберт Уоллі зазначив, що модернізація ланцюжка поставок компанії є пріоритетним завданням для нової управлінської команди. “Нам необхідно скоротити бюрократію, вибудувати механізми контролю та відповідальності у сфері закупівель, а також запровадити підхід, що враховує не просто ціну, а загальну вартість володіння. Реформована функція закупівель повинна підтримувати короткострокову бізнес-мету – інтенсифікацію видобутку нафти з існуючих свердловин, і довгострокову мету – подвоєння обсягів видобутку “Укрнафти” протягом наступних 10 років”, – цитує Уоллі прес-служба.
У прес-службі повідомили, що модернізація системи закупівель – один з топ-10 трансформаційних проектів, розроблених новою управлінською командою “Укрнафти” для реформування компанії. Відзначається, що дані проекти передбачають трансформацію структури і бізнес-процесів компанії, інтенсифікацію видобутку на існуючих свердловинах за рахунок впровадження електричних відцентрових насосів (ЕВН) та інших технологічних рішень, а також отримання згоди акціонерів на впровадження плану досудової санації, розробленого менеджментом компанії.
“Зараз інвестиційні можливості компанії обмежені, оскільки запропонований керівництвом компанії план досудової санації очікує схвалення з боку наглядової ради та акціонерів “Укрнафти”. Реалізація плану досудової санації дозволить “Укрнафті” оплатити “історичну” податкову заборгованість і почати реалізацію довгострокової стратегії, спрямованої на технологічну модернізацію компанії та збільшення видобутку нафти і газу”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, у вересні 2015 року головою “Укрнафти” був призначений Марк Роллінс. За час перебування на посаді він стабілізував фінансове становище компанії, заплативши рекордну суму дивідендів, і забезпечив поточну сплату податків.
До кінця 2015 року Роллінс для порятунку компанії запропонував розробити і затвердити план досудової санації “Укрнафти”.
“Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом в 2015 році склала 67,9%, частка у загальному видобутку газу – 7,6%. Бурові управління ПАТ “Укрнафта” мають 58 бурових установок, 1941 нафтову і 177 газових свердловин. ПАТ “Укрнафта” володіє 537 АЗС майже у всіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК “Нафтогаз України”.
Crown Agents – міжнародна компанія, яка співпрацює з урядами, міжнародними організаціями і компаніями за напрямами зміцнення систем охорони здоров’я, управління постачанням, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. В Україні Crown Agents працює більше 10 років, допомагаючи в реалізації проектів у сфері закупівель, управління фінансами, розвитку економіки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас