Nissan купує частину акцій Mitsubishi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan купує частину акцій Mitsubishi

Фондовий ринок
879
Японський виробник автомобілів Nissan Motor отримав дозвіл Єврокомісії на придбання частки акцій в автоконцерні Mitsubishi Motors.
Раніше в травні поточного року повідомлялося, що Nissan планує створити довгостроковий стратегічний альянс з Mitsubishi і викупить у нього частку 34% за 237 мільярдів ієн (тоді близько 2,17 мільярда доларів).
“Єврокомісія схвалила в рамках правил ЄС злиття придбання Mitsubishi Motors Corporation і компанією Nissan Motor”, — йдеться в повідомленні. Єврокомісія зазначає, що Nissan контролюється французькою Renault, обидві японські компанії продають автомобілі в Європейській економічній зоні, тому ЄК розглядала справу.
“Єврокомісія прийшла до висновку, що можливе придбання не викличе побоювань за конкуренцію, тому що збіг у діяльності компаній обмежений, крім того, після злиття на ринку залишиться кілька сильних гравців”, — констатує ЄК.
Nissan Motor — другий по величині автовиробник у Японії після Toyota, входить до складу альянсу Renault-Nissan. Штат компанії (за даними на кінець березня 2016 року) налічує близько 247 тисяч осіб.
Mitsubishi Motors входить до складу Mitsubishi Corp., заснована в 1954 році.
Корпорація володіє активами в сфері енергетики, металургії, машинобудування та споживчих товарів і веде діяльність більш ніж в 80 країнах. Штаб-квартира Mitsubishi Corp. розміщена в Токіо, число співробітників становить близько 60 тисяч осіб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас