Кубів назвав кількість претендентів на управління чотирма держкомпаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів назвав кількість претендентів на управління чотирма держкомпаніями

Фондовий ринок
670
Мінекономіки отримало від 25 до 38 заявок на голів “Укрхімтрансаміаку”, “Електроважмашу” та аеропорту “Бориспіль”. Маріупольський морський порт — лише шість кандидатів.
Конкурси на заміщення посад голів держпідприємств “Укрхімтрансаміак” і “Електроважмаш” залучили найбільшу кількість бажаючих: Мінекономрозвитку (МЕРТ) отримало відповідно 38 і 35 заявок, повідомив перший віце-прем’єр — глава МЕРТ Степан Кубів.
На “годині уряду” у Верховній Раді в п’ятницю він уточнив, що на право очолити ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” претендують 25 кандидатів, а Маріупольський порт — тільки 6.
“Ми хочемо якомога швидше в жовтні завершити публічні конкурси”, — зазначив С.Кубів.
За його словами, у понеділок-вівторок наступного тижня з допомогою МВС буде перевірена інформація про відсутність судимості у кандидатів, а з 12 жовтня розпочнуться співбесіди з допущеними з них.
Кубів також повідомив, що на понеділок заплановано засідання номінаційного комітету з остаточного відбору претендента на посаду керівника ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім.Янгеля”.
Як раніше повідомлялося, новою вимогою в конкурсах на глав чотирьох зазначених вище підприємств стала наявність у них українського громадянства.
Крім того, серед вимог до претендентів на посаду керівників ДП “Маріупольський морський торговельний порт” та ДП “Завод Електроважмаш” — успішний управлінський досвід роботи в компаніях з чисельністю понад 500 працівників.
До претендентів на посаду керівника ДП “Укрхімтрансаміак” таку умову встановлено на рівні компаній з 200 співробітниками, а на посаду керівника ДП “Міжнародний аеропорт Бориспіль” кількісний орієнтир не встановлено.
Конкурсний відбір проходитиме в два етапи: на першому етапі відберуть від двох до п’яти фіналістів, а на другому номінаційний комітет сформує пропозицію для урядового кадрового рішення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас