Найбільша нафтова компанія світу вперше опублікує фінансову звітність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша нафтова компанія світу вперше опублікує фінансову звітність

Фондовий ринок
622
Найбільша нафтова компанія світу Saudi Aramco готується вперше оприлюднювати фінансову звітність в рамках підготовки до первинного публічного розміщення акцій, запланованого на 2018 рік.
За даними джерел видання, нафтова держкорпорація Саудівської Аравії переглядає документи бухгалтерського обліку з тим, щоб опублікувати показники за 2017 фінансовий рік у зручному для галузі форматі.
Крім того, в цей же формат буде переведено фінансові звіти за 2015 і 2016 фінроки, які можуть стати надбанням громадськості вже в 2017 календарному році.
На відміну від даних про видобуток, які з’являлися в річному звіті, Saudi Aramco раніше ніколи не публікувала фінансові показники. У минулому році компанія виробила 10,2 млн барелів нафти. За оцінками аналітиків, її річна виручка до різкого обвалу цін на нафту в 2014 році могла бути більшою, ніж у Microsoft і Apple разом узятих.
Saudi Aramco намагається побудувати фінансову звітність за прикладом таких транснаціональних гігантів, як BP і ExxonMobil, які розкривають дані про виручку і прибутки, одержані від виробництва, переробки і збуту нафти і нафтопродуктів.
Як заявляв раніше принц Мухаммед бен Салман ас-Сауд, другий в черзі спадкування саудівського престолу і один з найвпливовіших людей в королівстві Саудівська Аравія планує розмістити не більше 5% акцій Saudi Aramco на IPO.
Основними консультантами Saudi Aramco є JPMorgan Chase & Co. і екс-банкір Citi Майкл Кляйн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас