IBM і Panasonic будинки підключать до суперкомп'ютера Watson — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM і Panasonic будинки підключать до суперкомп'ютера Watson

Нерухомість
676
Японський виробник електроніки Panasonic і американська IT-корпорація IBM оголосили про спільну розробку побутової техніки з використанням технологій штучного інтелекту (ШІ). Спільними зусиллями партнери мають намір вивести системи «розумного» будинку на новий рівень, передає видання Nikkei.
ШІ-рішення, що розробляються Panasonic і IBM, зможуть самонавчатися і створювати тим самим ще більш комфортну обстановку в будинку. Наприклад, кондиціонер, зберігаючи налаштування для певної температури на вулиці і вдома, згодом буде автоматично включати найбільш оптимальний режим роботи. При цьому система, буде підлаштовуватися під звички користувачів, збирати дані від різних датчиків, у тому числі вологості.
Крім того, розробка стане частиною системи відеоспостереження. Передбачається, що зображення з численних камер, встановлених в будинку і навколо нього, будуть відправлятися на сервери IBM і аналізуватися суперкомп’ютером Watson AI, який зможе розпізнати жителів, друзів і родичів. При виявленні незнайомців система самостійно подзвонить в поліцію або подасть гучний сигнал, що приверне увагу сусідів.
За повідомленням джерела, Panasonic буде платити IBM за використання платформи когнітивних обчислень Watson, сподіваючись, що ці інвестиції окупляться, а споживачі по достоїнству оцінять новий рівень безпеки і домашнього комфорту. Японська компанія планує вивести нову технологію на ринки США, Японії і Європи.
Спочатку Panasonic і IBM будуть впроваджувати спільні ШІ-рішення при створенні системи «розумного міста» і почнуть з проекту в південно-східному районі Берліна. Цей проект стартує в 2017 році і має завершитися до кінця 2018-го.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас